Dees koopt een groot pand in de bloeitijd van de fotografieEen compleet nieuw pand verrijst in 1907 aan de Wittevrouwenstraat. Apotheker Fehrman heeft het terrein verkocht aan timmerman Willem Christiaan Weidner. Geheel naar de ‘mode’ van die tijd mag een hoog pand worden gerealiseerd.
Nu is er Pampalini gevestigd, een relaxte lunchroom.


Aan de Wittevrouwenstraat hebben op deze plek altijd twee panden gestaan, het voorhuis op nummer 12 en een achterhuis op nummer 14. In 1903 heeft apotheker Fehrman van Wittevrouwenstraat 12 de gevel vernieuwd. Daarna verkoopt hij deze kavel aan timmerman-aannemer Weidner. Weidner dient in 1906 een bouwplan in bij de gemeente van een hoog pand met een klein achterhuis. Er blijft nog een kleine tuin over. De oplevering is in februari 1908. Weidner verhuurt het pand, beneden voor (slechts kort) de winkel van H. de Meijer, een tweedehands meubelmagazijn.

G.F. Teijssen, reizigsters in het bos
Kunstschilder G.F. Teijssen en zijn vrouw M.E. Klasberg verhuizen van Driebergen naar het splinternieuwe huurhuis in de Wittevrouwenstraat, de bovenwoning. George Frederik Teijssen is geboren in 1873 in Rotterdam en overleden in 1955 te Voorburg. Teijsen is autodidact en wordt wel "heideschilder" genoemd, vooral door zijn landschappen. In 1912 vertrekken ze naar de Donkere Gaard en vervolgens in 1914 naar Rijswijk.

Na hun vertrek komt eigenaar Weidner er zelf te wonen. Hij overlijdt in 1916, zijn vrouw drie jaar later. De familie houdt het pand aan tot net na de Tweede Wereldoorlog.

Wittevrouwenstraat 14 Utrecht een recente foto
In 1934 huurt Jacobus Dees het winkelpand. Het is de eerste huurder die er langer dan drie jaar zal blijven, veel langer zelfs. Het gezin Dees gaat er ook wonen. Mw. Johanna Cornelia Dees is net als haar man van Zeeuwse afkomst. In Utrecht is zij actief in de Zeeuwse vereniging. In 1946 koopt Dees het volledige pand, helaas verandert hij de originele winkelpui in 1950. In de winkel kan men naast een pasfoto ook een portret of groepsfoto laten maken. Populair zijn in die tijd de bruidsreportages. Het adres wordt een begrip voor het ontwikkelen van fotorolletjes en het afdrukken van foto’s.

Legervoertuigen met feestende mensen in de
Wittevrouwenstraat foto J. Dees 1945 (HUA 600852)
Nu is Dees nog bekend van zijn foto’s van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Bovenstaande foto is van de feestende mensen in de Wittevrouwenstraat tijdens de intocht van de geallieerden op 7 mei 1945. Dees is tot zijn overlijden in 1968 fotograaf aan de Wittevrouwenstraat en woont boven zijn winkel. De winkel was tot juni 2013 in gebruik bij Oock interieurs voor maatwerk in meubelen en interieurs voor woning en bedrijf. Het pand is sinds kort het adres van de relaxte lounge lunchroom met de lekkerste koffie: Pampalini.

Zie voor meer informatie over de straat bij het buurpand op 10.

.